Passa al contingut principal

LLIÇONC ÈTIQUES, IMATGES COMBATIVES


Saffiyah Khan, 8 d'abril de 2017, a Birmingham, somriu davant d'un dels manifestants en contra de la islamització d'Anglaterra. Fotografia: Joe Giddens. 


Julia Pistolesi i Auriane Wirtz-Susin, el 23 d'octubre de 2012, a Marsella, enmig d'una manifestació en contra del matrimoni homosexual. Fotografia: Gérard Julien per l'agència France-Presse. 


Josephine Witt, 15 d'abril de 2015, a Frankfurt (seu del Banc Central Europeu), irromp en una conferència de premsa de Mario Draghi i llença confetti i un manifest en contra de la dictadura del BCE. No conec l'autor de la fotografia

Leisha Evans, 9 de juliol de 2016, a Baton Rouge, Lousiana (USA), en una protesta per la mort per part de la policía de dos ciutadans negres (Alan Sterling i Philando Castile). Fotògraf: Jonathan Bachman per Reuters.

Jan Rose Kasmir, el 21 d’octubre de 1967, a Washington, en el marc de les protestes per la participació nord-americana a la guerra de Vietnam. Fotògraf: Marc Riboud.

Tess Asplund, maig del 2016, a Borlänge (Suècia), enmig d’una manifestació neonazi. Fotògraf: David Lagerlöf. 
Louise Schneider, 11 d'abril de 2017, Berna, detinguda durant unes hores per la policia per haver escrit a la seu del Schweizerische Nationalbank (SNB) la frase: "Diners per a armes que maten." Fotògrafia: ap/Keystone.

Comentaris

  1. Davant d,aquestes fotografies, no sé si cal cap comentari. Parlen de la valentia de les dones, la potència de les accions petites,que no cal massa gent per a segons què, i que cal lluitar sempre

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ELEGIA PEL DESNONAMENT DE LAURA ROSEL. TV3, LA PERMANENT ESTUPIDITZACIÓ

"LA TELEVISIÓ ÉS EL MIRALL ON ES REFLEXTEIX LA DERROTA DE TOT EL NOSTRE SISTEMA CULTURAL." (Federico Fellini)

TV3 ha fulminat Laura Rosel com a presentadora d'un dels pocs programes (“Preguntes freqüents”) que desentonaven de la banalització que presideix des de fa tants anys la graella de la televisió catalana. Què ha fet malament, Laura Rosel? El problema no és d’audiències, ben al contrari, ella ha fet pujar la ràtio que tenia el programa quan el va agafar. Tenint en compte que les indústries culturals, com la televisió, el primer que miren és el benefici, el lucre, la resposta l’haurem de buscar en un altre lloc. Quin? La política, la ideologia poruga que la televisió catalana demostra com a reflex de la covardia explícita d’aquells partits que diuen que ens portaran a una República, però no fan res per a corroborar-ho.
No m’equivoco, no; no penseu que és una sortida de to de les meves. Tret dels noticiaris, la programació de TV3 està farcida de programes frívols, que …

LA FUNDACIÓ MIRÓ COM A SÍMPTOMA DOLORÓS. Quan el museu cuida més les obres d’art que les persones

ALGUNAS (DE MIS) VERDADES SOBRE JAUME PLENSA